Видео зона от бранша

Бранш: Архитектура

Wienerberger Brick Award 2020 – церемония по награждаване

Wienerberger Brick Award 2020 – церемония по награждаване

г. Автор ВИНЕРБЕРГЕР ЕООД wienerberger-logo-stroiteli-1

На 4-ти април 2019 година се проведе третата церемония по награждаването на българските номинации за международното издание на архитектурния конкурс Wienerberger Brick Award. Наградите бяха връчени на церемония в Сан Стефано Плаза.

  • C втopa нaгpaдa бe oтличeн проекта за eднoфaмилнa жилищнa cгpaдa в град Πлeвeн на apx. Cтeфaн Шeĸepoв.
  • Третата награда бе присъдена на проекта „Преустройство и адаптация на музейна сграда на Национален музей „Боянска църква“ в детска градина“ нa проф.д-р инж.арх. Пеньо Столаров.
  • Специална награда бе връчена на арх. Пламен Русев за интериора на Gelato e Latte.

Повече информация за международното издание на архитектурния конкурс Wienerberger Brick Award 2020.

Строителен форум 2019 – среща на строителния бранш

Строителен форум 2019 – среща на строителния бранш

г. Автор Строители-бг

Строителен форум се проведе от 22-ри до 24-ти март 2019 година в хотелски комплекс Роял в гр. Велинград. Цeлтa нa CTPOИTEЛEH ФOPУM 2019 бe дa cъбepe зaeднo нa eднo мяcтo пpeдcтaвитeли oт вcичĸи ceĸтopи нa cтpoитeлния бpaнш. Opгaнизaции и ĸoмпaнии, aĸтивнo paбoтeщи във вcичĸи cфepи и пpoцecи нa cтpoитeлcтвoтo. Участници и теми на презентации:

Статията с пълна информация за Строителен форум 2019

Полагане на подови покрития Ardex РАNDOMO

Полагане на подови покрития Ardex РАNDOMO

г. Автор АРДЕКС ЕООД Ардекс ЕООД

В това видео ще можете да видите приложението на Ardex PANDOMO K2 на етаж от къща. Всички стари подови покрития са отстранени, подовете са предварително изравнени преди нанасянето на 3 мм циментова замаска. Крайният резултат от целия процес по полагане на Ardex PANDOMO може да се види след пет дни.

Цветови симулатор на Оргахим

Цветови симулатор на Оргахим

г. Автор ОРГАХИМ АД orgachim-logo-1

Уникалният симулатор на цветове на Оргахим вече можете бързо и лесно да боядисвате интериор и екстериор. Можета да видите как ще изглежда вашият дом преди да пристъпите към ремонт. С онлайн симулатора за боядисване на Оргахим може да избирате между хиляди цветове, за да се спрете на най-подходящия за вашия дом. Просто качете снимка на помещението, което искате да освежите и развихрете фантазията си. Изберете цвят от богатата ни палитра на Оргахим и започнете да прилагате върху снимката. Може да запазвате вашите проекти, да ги сравнявате или използвате за референция на по-късен етап. Всеки цвят от цветовата гама на Оргахим отговаря на точно определен номер, който лесно можете да намерите в магазинната мрежа.

Техника на грубо шпакловане с изчеткване  – Баумит КреативТоп

Техника на грубо шпакловане с изчеткване – Баумит КреативТоп

г. Автор БАУМИТ БЪЛГАРИЯ ЕООД baumit

Баумит КреативТоп се произвежда в четири структури КреативТоп Макс (4мм), КреативТоп Тренд (3 мм), КреативТоп Файн (1 мм) и КреативТоп S файн (0,1 мм). Съчетавайки ги ще получите едро пердашена структура, визия на едър или фин бетон, рустикална или супергладка повърхност. По нея можете да впръсквате цветни камъчета, да я полагате като шлам, да обработвате с въздушна струя. Мазилката може да се оцвети в 758 тоналности

Керамичната къща „е4“ на Винербергер спестява разходи

Керамичната къща „е4“ на Винербергер спестява разходи

г. Автор ВИНЕРБЕРГЕР ЕООД wienerberger-logo-stroiteli-1

Керамичната къща е4 притежава трите стълба на устойчивото строителство. Керамиката е съставена от елементите - въздух, земя, огън и вода. Къщата е4 произвежда повече енергия, отколкото консумира и държи комуналните Ви разходи ниски. Какво стои зад понятието Е4? - Енергийна ефективност – както при производството на строителните продукти, така и при експлоатацията им - Икономично строителство – икономично при първоначалната инвестиция, но най-вече и по време на целия период на обитаване на една сграда - Екология – не само при създаването на строителния продукт, но и през целия му жизнен цикъл - Емоция – свободата да изградим своя дом без ограничения и без да се съобразяваме с друго освен собствените си желания