Видео зона от бранша

Бранш: Покривни системи

Новата керемида Tondach Continental Plus

Новата керемида Tondach Continental Plus

г. Автор ВИНЕРБЕРГЕР ЕООД wienerberger-logo-stroiteli-1

Керемидата Тондах Континентал Плюс е подходяща за покриване на скатни покриви с минимален наклон от 15°.

Континетал плюс е представител на континенталния стил керемиди и се вписва много добре във всички стилове на архитектурата. Континетал плюс е с дълбоки хоризонтални и странични фалцове за здраво и сигурно напасване при полагане.

Wienerberger Brick Award 2020 – церемония по награждаване

Wienerberger Brick Award 2020 – церемония по награждаване

г. Автор ВИНЕРБЕРГЕР ЕООД wienerberger-logo-stroiteli-1

На 4-ти април 2019 година се проведе третата церемония по награждаването на българските номинации за международното издание на архитектурния конкурс Wienerberger Brick Award. Наградите бяха връчени на церемония в Сан Стефано Плаза.

  • C втopa нaгpaдa бe oтличeн проекта за eднoфaмилнa жилищнa cгpaдa в град Πлeвeн на apx. Cтeфaн Шeĸepoв.
  • Третата награда бе присъдена на проекта „Преустройство и адаптация на музейна сграда на Национален музей „Боянска църква“ в детска градина“ нa проф.д-р инж.арх. Пеньо Столаров.
  • Специална награда бе връчена на арх. Пламен Русев за интериора на Gelato e Latte.

Повече информация за международното издание на архитектурния конкурс Wienerberger Brick Award 2020.

Моята къща с VELUX 2019

Моята къща с VELUX 2019

г. Автор ВЕЛУКС БЪЛГАРИЯ ЕООД

ВЕЛУКС България за трета поредна година кани всички да споделят своята архитектура, като участват в конкурса Моята къща с VELUX 2019. Условието на конкурса е в строежа или ремонта да е предвидено използването на покривни прозорци. ВЕЛУКС България ще подари планираните покривни прозорци и други продукти VELUX, на обща стойност до 10 000 лв. с ДДС на победителя!

Участвайте и спечелете в конкурса на Velux „моята къща 2019“

Участвайте и спечелете в конкурса на Velux „моята къща 2019“

г. Автор ВЕЛУКС БЪЛГАРИЯ ЕООД

За трета поредна година Velux кани всички да споделят своята архитектура, като участват в конкурса „Моята къща с VELUX 2019“

Условието на конкурса е в строежа или ремонта да е предвидено използването на покривни прозорци. ВЕЛУКС България ще подари планираните покривни прозорци и други продукти VELUX, на обща стойност до 10 000 лв. с ДДС на победителя! Повече подробности за конкурса „Моята къща с VELUX 2019“

Изграждане на цялостна покривна система Tondach

Изграждане на цялостна покривна система Tondach

г. Автор ВИНЕРБЕРГЕР ЕООД wienerberger-logo-stroiteli-1

Доказано е през годините, че керамичните покриви се характеризират с най-голяма дълготрайност! Покровната система на Tondach е цялостно системно решение, както за нови покриви, така и за реновиране на стари покриви. В това видео ще се запознаете с всички етапи от изграждането на покрив Tondach. - монтирането на надулучната пола - Правилното редене на керемидите - Един от най-съществените детайли, поставянето на снегозадържащите скоби за равномерното разпределение на снега върху покрива. Прочетете статията за покривни системи Tondach Прочетете повече Покриви Тондах Харесайте страницата на Винербергер във Фейсбук

Ремонт на скатен покрив Тондах – информация от извора

Ремонт на скатен покрив Тондах – информация от извора

г. Автор ВИНЕРБЕРГЕР ЕООД wienerberger-logo-stroiteli-1

В това видео ще ви запознаем с основните стъпки, как да ремонтирате скатен покрив с керемиди Тондах. Всички занем, че покривите са различни по форма и размер, но все някога се налага да се ремонтират, независимо какъв е той. И колкото по-скоро, толкова по-добре: защото освен избора на материал, времето е един от най-важните фактори за определяне на разходите. Ето една своеобразна навигационна карта за решаването на проблема в няколко кратки стъпки от кухнята на Тондах. Идентифицирайте проблема Вече съществуващият покрив може да бъде ремонтиран много лесно, ако се знае, къде точно е проблемът: дали е наранена или разместена единична керемида или трябва да се сменят всички. Все въпроси, които е трябвало да си отговорим още когато е изграждан покрива. Но не се притеснявайте, всяко нещо е поправимо. 1. Подмяна на отделни керемиди Ако например е необходимо да се заменят само отделни керемиди, без да се налага ремонт на целия покрив, е важно да се знае какви са керемидите на покрива в момента. Има значение от какъв материал са, защото керамичните керемиди определено са по-леки от бетоновите, а това е от съществено значение за летвената скара и изобщо за подпокривната конструкция. 2. Подмяна на всички керемиди Често случаят обаче е ситуация, в която се налага да се подменят всички керемиди на покрива, независимо от причината. Тогава от изключително важно значение е да се огледа скарата от носещи и контра летви и да се прецени, доколко запазена е тя и колко дълъг живот би имала след подмяната на керемидите. 3. Подмяна на целия покрив Все по-често ставаме свидетели на къщи, чиито покриви са буквално „хлътнали“ на места или дори „пробити“. Това може да е резултат от няколко фактора. В най-общия случай обаче има едно общо между различните ситуации – дървената конструкция на покрива е компрометирана, т.е. трябва да подмените първо нея, преди да редите каквито и да било керемиди. За всички тези ситуации Тонадах има решения, които 33 годишната гаранция на керемидите, ще ви гарантират спокойствие уют! всички съвети и решения за ремонт и подмяна на скатен покрив ще откриете на страницата на Тондах

Монтаж на вълнообразни листове – ONDULINE

Монтаж на вълнообразни листове – ONDULINE

г. Автор ОНДУЛИН СМ ООД Onduline-Bulgaria-1

Ондулин е изключително лек и същевременно здрав, вълнообразен покривен и облицовъчен материал. Произвежда се повече от 50 години. В следствие на многобройните си доказани предимства в момента се използва широко в строителството на жилищни, селскостопански и индустриални сгради в повече от 100страни, от екватора до полярния кръг. Листовете Ондулин се монтират бълзо и лесно. Необходими са само чук и трион. Специално проектираните скрепителни елементи както и множеството аксесоари допълнително улесняват монтажа.

Tytan Professional EVOMER – ново поколение полимер-битумни течни хидроизолации

Tytan Professional EVOMER – ново поколение полимер-битумни течни хидроизолации

г. Автор СЕЛЕНА БЪЛГАРИЯ ЕООД Tytan logo

Системата EVOMER - бързосъхнещ грунд, бързосъхнеща хидроизолация и Бърз пълнител. Полимер-битумната технология има много предимства пред традиционната, базирана на разтворители. Системата EVOMER изсъхва много по-бързо, по-лесна и бърза е за апликация, няма мирис и риск от пожар, има по-голяма продължителност на живота. Полимер-битумната технология осигурява еластичност при ниски температури (-20°C), не свлича при високи температури (90°C), има повишена UV устойчивост, може да се използва с XPS/EPS.