100 млн. лева за София! Одобрени са 109 инвестиционни проекта!

г. Автор
Инвестиционни проекти София

Кметът на София – Васил Терзиев съобщи, че са одобрени 109 инвестиционни проекти за столицата.

Общата стойност на проектите е 100 млн. лева, като 34 млн. лв. от тях ще бъдат инвестирани в северните райони на столицата.

Средствата, които са одобрени ще бъдат инвестирани в реконструкция и изграждане на ВиК системи, нови улици, нови тротоари, проектиране и изграждане на етажни паркинги и подземни гаражи, ремонти на междублокови пространства, ново улично осветление, основни ремонти и реконструкция на медицински центрове, културни центрове, читалища, проектиране и изграждане на детски площадки и спортни игрища, осигуряване на достъп на хора в неравностойно положение до административни сгради, основни ремонти и изграждане на градски тоалетни, мерки за повишаване на енергийната ефективност на сгради, проекти по изграждане на Зеления ринг, укрепване на пътни съоръжения и пътни участници.

В район „Красна поляна“ ще се изпълнят 24 проекта на обща стойност 2,9 млн. лв. За район „Банкя“ са спечелени 9 проекта за 1,6 млн. лв., „Люлин“ е със 7 проекта за 2 млн. лв., „Панчарево“ – 6 проекта за 1,97 млн. лв., „Подуяне“ – 5 проекта на стойност 1,3 млн. лв.

 Екипът на Столична община, районните кметове и техните администрации са предложили над 350 проекта. Терзиев обеща, че ще се погрижи всички проекти, които не са получили средства по програмата за финансиране, ще намерят реализация.

В публикация във Facebook столичният кмет написа: „Държавният бюджет 2024 е приет. Сега е ред на София. В първите седмици на януари ще представим бюджета на София за 2024 г. и се надяваме, че Столичният общински съвет ще е заработил, за да започнем новата година по нов начин.

Снимка: Столична Община
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *