138 милиона лева за подобряване на ВиК-мрежата във Варненско

г. Автор
вик
Оздравяват дружествата в страната, за да усвоят ефективно 2 млрд. лв. от Европа

Мащабна модернизация на ВиК-мрежата за 138,4 млн. лв. стартира във Варна.

Със средствата, осигурени по ОП „Околна среда“ и собствено финансиране, ще бъдат изградени над 22 км магистрални и довеждащи водопроводи, както и 81 км канализация в 11 вилни зони край града, които през последните години придобиха вид на квартали.

В проекта е планувано още строеж на нова канално-помпена станция, както и реконструкция и доизграждане на магистралния водопровод Варна-Златни пясъци, по който на места сега загубите на вода достигат до 80%.

Управителят на „ВиК“-Варна инж. Валентин Вълканов съобщи, че предстои избор на изпълнители на отделните участъци. Строителните работи ще започнат след следващата есен, а срокът за финал е 47 месеца.

330 000 жители на морската столица ще усетят ефекта от модернизацията, която ще разреши и хроничния проблем със замърсяването на морската вода на Офицерския плаж, подчертаха от „ВиК“.

Планираните собствени инвестиции няма да доведат до поскъпване на водата до 2023 г., ако през това време няма и драстичен скок в цената на тока, увери инж. Вълканов.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *