2,5 млн.лева за ремонт на общинския път в Свищовско

г. Автор
общинския път

Започва изпълнението на дейностите по инвестиционен проект за основен ремонт на пътя между свищовските села Павел – Совата-Хаджидимитрово. Общата дължина на трасето е 1 915 метра, а финансирането в размер на 2,5 млн. лева е осигурено от Закона за държавния бюджет, в изпълнение на Инвестиционната програма на община Свищов.

В проекта е заложен ремонт на пътна настилка, почистване на банкети и бордюри, направата на нов капковиден остров при кръстовището с републикански път III-407 с цел повишаване на безопасността в участъка, изграждане на два нови водостока по дължината на участъка, отводняване, монтаж на нови ограничителни системи за пътища, както и вертикална сигнализация и хоризонтална маркировка.

Срокът за изпълнение на строително-монтажните работи и дейности по договора е до 12 месеца.

„Пътят, който е изцяло общинска собственост, към момента е в неприветливо състояние, поради липсата на ремонтни дейности от години. Това е така, тъй като с бюджета на Общината е невъзможно да бъде извършен ремонт. Въпреки това ръководството на общината намери начин за включването на проекта в Инвестиционната си програма и осигури финансирането му от държавния бюджет, чрез изготвянето на инвестиционен технически проект за основен ремонт на трасето“, коментират от кметската управа на Свищов.

С цел да подобри пътната инфраструктура и да гарантира безопасното движение на МПС на своята територия, община Свищов е работи по няколко технически инвестиционни проекта за своите общински пътища и ще продължи да търси форми и начини за финансиране ремонтите и на останалите. Към момента изготвени проекти има за селата – Овча могила, Драгомирово, Ореш и към с. Червена от главен път Е-83.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *