2 млн. евро глоба за незаконното строителство на плаж на остров Миконос

г. Автор
незаконно строителство

Министерството на околната среда започна отново проверки на Миконос, като се съсредоточи върху големите крайбрежни бизнеси на острова, които бяха проверени за нарушения на планирането в средата на април.

Глобата за Lohan Beach House в Кало Ливади е в размер на близо 2 млн. евро, коментира в. „Катимерини“.

Оказва се, че зад основното заведение е създаден комплекс от спомагателни сгради и постройки, които са незаконни в своята цялост и заемат общо 970 кв. м.

Предвид факта, че е установено, че Principote се опитва да прикрие нарушенията на цимента с пясък, прокурорът е образувал нова преписка срещу него. Новите проверки последваха проверките от средата на април, свързани с нарушения в градоустройството, които обхванаха Principote в Panormos и Nammos в Psarou.

Освен в Lohan инспекторите са регистрирали нарушения, макар и в значително по-малък размер, и в други обекти, включително в Pasaji в Ornos, на който е наложена глоба в размер на 360 570 евро за строителство и 179 730 евро за поддръжка, а в цялост е за 540 388 евро на незаконни сгради.

На ресторант Alemagou във Ftelia са наложени глоби в размер на 288 870 евро за строителство и 143 530 евро за поддръжка или общо 432 400 евро.

На Solymar на плажа Кало Ливади са наложени глоби в размер на 166 735 евро за незаконни постройки и 81 267 евро за поддръжката им (общо 248 000 евро).

На SantAnna на плажа Paranga е наложена глоба в размер на 11 944 евро за незаконни строежи и 5 970 евро за тяхната поддръжка (общо 17 914 евро).

И накрая, за JackieO’ в района на Kastro е установено, че е извършило само много дребни нарушения и е глобено съответно с 6 106 евро и 2 454 евро (общо 8 560 евро).

Ще бъдат извършени още няколко проверки, за да се завърши цикълът на работа, започнал в началото на април.

Те включват още една за Nammos, отнасяща се до останалите стационарни съоръжения. Представителите на бизнеса вече имат възможност да възразяват срещу наложените актове пред Централния съвет по планиране (KESYPOTHA) и/или не, ако решат да не ги оспорват.

Констатациите водят до някои изводи, освен евентуалните грешки в планирането, които вече са налице.

Сред тях е заключението, че незаконните съоръжения, за които бизнесът е постигнал споразумения в миналото, са значително по-големи от тези, които са били в рамките на закона.

Второ, тези населени места не са се контролирали или проверявали от никого в миналото.

Това е довело до порочната практика да се строи и застрашава екологията на популярната туристическа дестинация.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *