2020 година започва строежът на голям туристически комплекс край Самоков

г. Автор
голф

Инвестицията в първи етап е 60 млн. евро

Проектът, който се подготвя от няколко години се очаква да започне догодина. Инвеститор на големия туристически комплекс с голф игрище край Самоков е дъщерното дружество на „Маркан холдинг“- „Голф Окол“.

Стойността на проекта се оценява на 300 млн. евро и ще бъде изпълняван на няколко етапа. Инвестицията в първия етап е 60 млн. евро. и включва изграждането на голф игрище, 5-звезден хотел и част от предвидените ваканционни и жилищни имоти в комплекса. Според намеренията на компанията този етап трябва да приключи за около три години.

Площта на целия комплекс ще бъде около 3000 дка и се намира в землището на село Горни Окол, с изглед  към язовир „Искър“ и планините Плана и Рила.

Проектът предвижда изграждането на международно голф игрище от 18 игрални полета и площ от 650 дка, 5-звезден хотел, ваканционни и жилищни сгради, екоферма с туристически характер, търговски, развлекателни, спортни и други съоръжения. Проектът ще се изпълнява на части, като цялостното му изграждане ще обхване период от около 20 години. Това включва най-вече поетапното изграждане на жилищните сгради по квартали.  

Както Капитал писа компанията „Голф Окол“ е дъщерно дружество на „Маркан холдинг“, който е регистриран през 2014 г. и управлява инвестиционен портфейл от участия в 15 компании. Към момента дружеството е изпълнило и няколко собствени инвестиционни проекта на обща стойност около 130 млн. лв. Водеща компания в структурата на холдинга е строителната „Маркан“. Тя е на 15-о място в секторната класация в К100 с приходи от 76.8 млн. лв. за 2018 г., което е повече от двоен ръст на годишна база. 
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *