27 проекта са включени в плана по JASPERS за 2013 г.

г. Автор

Източник: gradat.bg

Общо 27 проекта, като по 23 от тях изпълнението продължава от миналата година, са включени в плана за действие през 2013 г. по JASPERS.

Седем от проектите са в сектор „Околна среда“, 11 са в сектор „Транспорт“, един – в „Икономика“, а осем са хоризонталните мерки.

Правителството одобри плана, като прие, че той може да бъде променян след съгласуване с ресорните министри. Изпълнението на мерките в него ще доведе до ускоряване на процеса на усвояване на средствата от Европейския съюз и ще подпомогне планирането на следващия програмен период, посочват от правителствената пресслужба.
 
JASPERS е инструмент за техническа помощ за подготовка на големи инфраструктурни проекти, създаден от Европейската комисия, Европейската инвестиционна банка и Европейската банка за възстановяване и развитие.

С него се оказва подкрепа на подготовката на приоритетни национални проекти, за които се предвижда финансиране от Кохезионния и от структурните фондове на ЕС. Техническата помощ от страна на JASPERS е безвъзмездна за страната ни.


Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *