3,4 млн. лева за ремонт на пропадналата стена на пътя Девин-Кричим

г. Автор
Девин-Кричим

Министерски съвет отпусна средства за ремонт на подпорна стена на пътя Кричим – Девин. Това бе  съобщено от пресцентъра на Областна администрация /ОА/ – Пловдив.

Тя се срути през февруари тази година, което наложи спешното й укрепване. Започва укрепването на рухналата подпорна стена на пътя Кричим-Девин

На база инженерно-геоложко обследване на Агенция „Пътна инфраструктура“ компрометираната част от пътя представлява преобърната подпорна стена, последвано от свличане на насипи зад нея и е налице висока степен на увреждане на пътния участък.

От Областната администрация допълват, че срутването е засегнало участък от около 100 метра, като пукнатината на откъсване достига до около 1,5 м от ширината на пътното платно. Премахнати са били бетонните заграждения и пътят се е разширил в другата част, което е дало възможност да продължи преминаването на автомобили, се казва още в съобщението на ОА.

Поисканата сума от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет е в размер на 6,8 милиона лева. Днес МС е гласувал 3,4 милиона лева, като останалата част ще бъде гласувана след като проектът бъде изготвен.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *