60 хил. евро за гараж в центъра на София

г. Автор
гараж

Гараж в центъра на София може да бъде продаден на цената на малко жилище.

Рекордната цена от 60 хил. евро е платена за гараж в центъра на София. За това съобщават брокери на недвижими имоти.

Сериозният дефицит на предлагане в този сегмент в центъра на столицата определя високата цена. Самите гаражи са малко, а за продажба на пазара излизат съвсем незначителна част от тях.

Затова хората с големи финансови възможности са готови да дадат значителни суми, ако искат да имат собствен гараж за автомобила си. За 60 хил. евро може да бъде купен малък апартамент в София.

Търсенето на имоти е по-голямо от предлагането. Затова очакването на брокерите е цените да продължат да растат. За търсенето на жилища допринасят ниските лихви по кредитите и нулевите и дори отрицателни лихви по депозитите. Дори лихвите по кредитите да тръгнат нагоре, това ще промени минимално вноските по жилищните заеми и хората реално дори няма да усетят промяната, коментираха кредитни консултанти.

Експерти съветват, че е инвестицията в имот е разумна в случай, че разполагаме със спестени минимум 10-15% от стойността на жилището и можем да разчитаме на стабилни доходи, които да покрият за дълъг период от време месечните вноски.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *