60 камери ще охраняват общинския паркинг в Пловдив

г. Автор
паркинг

Напредва строителството на първия общински многоетажен паркинг в пловдивския район „Западен“.


Изграден е вече кофражът, а до дни ще се излива и първата плоча, заяви районният кмет Димитър Колев. Съоръжението е на 3 етажа и ще осигури 150 места. Инвестицията е 3,3 млн. лева.

Колев съобщи, че на него ще бъдат монтирани 60 видеокамери за по-голяма сигурност. Той счита, че това добро решение за противодействие на кражби и вандализъм. И в новия парк, който се изгражда на мястото на старата детска градина „Мир“, щяло да има поне 12 камери. В момента там се работи по парковото осветление. „Видеонаблюдението ще обхване цялото пространство“, коментира кметът на „Западен“. И припомни, че в малкия парк до читалището в кв. „Прослав“ благодарение на камерите са успели да хванат тийнейджърите, които преди време запалиха детската площадка.

Според Колев изграждането на най-мащабния парк в Пловдив – този до Гребната база, все още е блокирано в съда. Тричленен състав на ВАС отхвърлил жалбата на неправителствена организация, защото не е платила държавните такси. Въпреки това спорът бил отнесен на 5-членен състав. Кметът смята, че няма причина да бъде спряно изграждането. Паркът ще е с площ 600 декара, а инвестицията е 5 млн. лева.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *