6500 евро за квадрат в района на Докторския паметник в София

г. Автор
апартаменти

Цените на апартаментите в района на Докторския паметник в София достигат до 6500 евро за кв. м.  На такава висока цена продават луксозни и напълно обзаведени жилища.

Търсенето на апартаменти в района превишава предлагането и затова цените са много високи.

Най-скъпият район в столицата се конкурира по цени с апартаментите в Берлин. В столицата на Германия средната цена на жилищата е около 6000 евро за квадрат. Разбира се, в района на Докторския паметник има и по-евтини жилища, но цените започват от над 3000 евро и най-често са около 4000-5000 евро за квадрат. Продаваните жилища в района най-често са след ремонт, голяма част от тях са и обзаведени. За такива апартаменти купувачите са готови да дадат по-висока цена.

На другия полюс са жилищата в “Люлин”. Там можете да закупите жилища за малко над 1000 евро на квадрат. Но тази цена е за малки апартаменти, които се нуждаят от основен ремонт. Ако жилището има голяма тераса и не се нуждае от ремонт, цените и в “Люлин” са значително по-високи. Най-голямо е търсенето на двустайни и тристайни апартаменти и затова техните цени са по-високи от тези на едностайните.

Хората предпочитат имотите ново строителство или тези, на които е направен ремонт и в които могат бързо да се нанесат. Високите цени на ремонтите и неяснотата колко би струвал финално ремонта определят тази тенденция. При покупката на жилище, в което трябва да се прави голям ремонт, човек трудно може да прецени още колко средства ще трябва да даде.

Освен това купувачите най-често нямат време да се занимават с майстори. Но има и хора, които са готови да купят апартамент, който се нуждае от ремонт, да го оправят и да го пуснат за продажба на по-висока цена.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *