7 са офертите за строителството на югоизточния обход на Пловдив

г. Автор
7 са офертите за строителството на югоизточния обход на Пловдив

Отворени са офертите на кандидатите в обществената поръчка за определяне на изпълнител при строителството на югоизточния обход на Пловдив с дължина 4,8 км. Това съобщиха от пресцентъра на АПИ.

С изграждането на обхода транзитният поток, идващ от АМ „Тракия“ и Свиленград, в посока път II-86 Пловдив – Асеновград и Смолян, ще бъде изведен от чертите на град Пловдив.

Отворените оферти са на:

– Консорциум СТРАБАГ СП ДЗЗД, с участници: КОНСОРЦИУМ СТРАБАГ СП, ЩРАБАГ ЕАД, СТРАБАГ Сп.з о.о. – клон България КЧТ;
– ТРЕЙС ГРУП ХОЛД АД;
– „ПЛОВДИВ 2021“ ДЗЗД, в което са: ПСТ Груп ЕАД и Строй Инвест Груп 2 ЕООД;
– ИСА 2000 ЕООД;
– Обединение „ГЕОПЪТ СКОБЕЛЕВА МАЙКА“, с участници: ГЕОСТРОЙ АД и ПЪТСТРОЙ-92 АД;
– ДЗЗД „ВИА ФИЛИПОПОЛИС“, в което са: ПАРСЕК ГРУП ЕООД, Компания Ескаватори SH.P.K (ООД), РАСТЕР-ЮГ ООД и ИНТЕРХОЛД ЕООД;
– ДЗЗД „ЮГОИЗТОЧЕН ОБХОД ПЛОВДИВ“, с участници: ЕВРОПЕЙСКИ ПЪТИЩА АД и ДЖИ ПИ ГРУП АД.

Трасето на обходния път ще започва в района на пътен възел „Скобелева майка“ при 98-ми км на път II-56, ще продължава почти успоредно на жп линията и ще завършва при кръговото кръстовище при 14-ти км от път II-86 Пловдив – Асеновград. Новият скоростен път с габарит Г20 ще се влее в изградения през 2019 г. нов четирилентов участък от второкласния път II-86 Пловдив – Асеновград. Отсечката ще бъде с две платна, разделени със средна разделителна ивица, с по две ленти за движение в посока и банкети. Ще бъде изграден надлез над ж.п. линията Пловдив – Димитровград, с дължина 86 м.

Новата пътна артерия ще подобри значително транзитното преминаване от общините Куклен и Асеновград към АМ „Тракия“ и „Марица“, а оттам до ГКПП „Капитан Андреево“, като облекчи натовареното движение в град Пловдив.

Срокът за изпълнение на строителните работи е 18 месеца.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *