9 нови изкуствени острова ще изградят в Дания

г. Автор
9 острова в Дания

Девет изкуствени острова ще се строят в Копенхаген

С подкрепата на датските власти ще се осъществи строителството на 9 изкуствени острова в района на Копенхаген. Те представляват само около 30% от проект, чиято площ ще е 320 футболни игрища.

Строителството ще стартира през 2022 г., а напълно готов проектът трябва да бъде през 2040 г. Чрез него ще бъдат създадени 3.1 млн. кв.м нови площи, на които ще могат да се разположат до 380 предприятия.

Ще бъдат изградени и 700 000 кв.м зелени площи, както и 17 км ново крайбрежие. Изграждането на деветте острова ще добави в икономиката нови 8 млрд. USD, което е 2.5% от БВП на Дания.

9 острова в Дания

Продажбата на парцели от островите ще възвърне част от осъществените разходи. На един от тях ще бъде изграден и завод за преработка на отпадъци в биогаз, почистване на отпадъчни води.

Идеята за острови, които да решат частично дефицитът на земя, не датира от днес. През октомври 2018 г. имаше предложение за строеж на остров в близост до пристанището на Копенхаген с цел задоволяване жилищните нужди на нарастващото население на града.


Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *