90 000 евро за тристайна панелка в Бургас

г. Автор
панелки

Тристайните панелки в Бургас стигнаха цени от 90 000 евро. В случай, че блокът е саниран, цената се повишава.

Въпреки очакванията за успокояване на пазара и тръгване на цените надолу, засега това не е факт. Факторът, който обуславя тази тенденця е липсата на  предлагане, а търсенето остава голямо. Това коментират бургаски брокери. Оферти за тристайно панелно жилище под 80 000 евро има в момента само за „Меден рудник“. Справка показва, че предложенията за най- бързо развиващия се „Славейков“ например, за тристайни са само осем, като започват от 95 000 евро и стигат до 155 400 евро за 80 квадрата, супер лукс обзаведен с висок клас мебели и готов за нанасяне. Двустайни след луксозен ремонт пък гонят вече сто хиляди евро.

Предпочитаните комплекси са „Братя Миладинови“, „Славейков“, „Зорница“ и „Изгрев“. В центъра четиристаен апартамент стара тухла вече достига цена от 140 000 евро.

Купувачите са основно млади хора с кредити и търсещи жилища за инвестици. Част от тях са местни жители, но има и от околните по- малки градове – Ямбол, Сливен , Елхово. Кандидати за жилище в Бургас има и от по- големи градове, но тяхната цел са по-луксозни имоти.

От друга страна хората, които нямат спешна потребност от жилище са склонни да изчакат и се надяват на промяна в цените. Освен това, вероятно има притеснение от вдигане на лихвите по кредитите, както и от инфлацията, поради която животът става все по-скъп. Продавачи, които не са притиснати финансово пък, не обявяват излишните си имоти, защото са сигурни, че цените ще станат още по- високи.

Причина за липсата на предложения е и тази, че наемите в Бургас скочиха рязко, така че собствениците предпочитат да отдават под наем, вместо да продават. Ако преди няколко години, цената на двустайна квартира в широк център /без да е в близост до морето/, бе едва 300 лева, сега е 550- 800 лева., има обяви и за по 500- 600 евро за 55- 75 квадрата.Етикети:

Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *