Американска стартъп компания строи космически хотел

г. Автор
космически хотел

Темата за космическия туризъм и възможността за ваканция извън пределите на Земята вече не са плод само на сценарии за научна фантастика, а съвсем близка реалност.

Orbital Assembly Corporation е калифорнийският стартъп за строителство в междупланетното пространство. Неотдавна компанията заяви грандиозните си планове за изграждането на първия в Галактиката космически хотел.

Interesting Engineering съобщи, че първият космически хотел ще приема „галактически стопаджии“ от 2026 г.

Главният изпълнителен директор на компанията – Джон Блинкоу разказа пред The Washington Post, че идеята е трябвало да бъде реализирана по-рано, но е отложена заради пандемията. Според него, са необходими само една-две години, за да бъде сглобена първата станция Voyager, където хотелът ще се помещава.

За да си направих резервация в галактическия хотел е необходимо първо да преминеш известно обучение, което включва, както инструкции за безопасност, така и физическа подготовка, след това туристите могат да се качат на совалката SpaceX Starship, която ще ги отведе до станция Voyager. Капацитетът на хотела е 280 гости и 112 членове на екипажа.

Освен „галактически стопаджии“, станцията ще приема и учени, които изследват Космоса и други експерти. Те включват световноизвестни готвачи, с които Блинкоу планира да работи, и които ще имат възможността да изградят /електрически и без огън/ кухни за космическата станция.

За да отседнеш в звездния хотел ще трябва да платиш 5 милиона долара за около 3 дни и половина в орбита около Земята. Сумата е значителна, но всъщност е в пъти по – малка от други предстоящи възможности. Например – първият бъдещ екипаж за космически полет плати 55 милиона долара за билет за пътуването с Axiom Space до Международната космическа станция за осем дни.

Voyager Station имат мисия и тя е да приеме онези хора, които проявяват интерес да видят Космоса, осигурявайки им изживяване, по – комфортно от това, което Международното пространство може да предложи.

Депозитът за космическото настаняване варира от $62 000 до $180 000. Най-хубавото е, че гостите на хотела ще имат възможност да излизат на „космически разходки“.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *