Англичани, германци и французи с интерес към имоти във Варна

г. Автор
imoti-varna
имоти Варна

Брокери от региона отчетоха ръст на чужденците, с интерес към закупуване на имоти във Варна и региона.

През последните години се забелязва отлив на руснаци от пазара с недвижими имоти, но на фона на това – расте интересът на англичани, германци и французи. Те все по – често търсят имоти в морската ни столица или в региона, като дори в последната година е поставен своеобразен рекорд на запитвания от потенциални купувачи от Великобритания.

В последните няколко месеца се наблюдава и ръст на интереса към покупка на имот в морската ни столица и региона, и от българи от големите градове – София, Пловдив, Стара Загора и Русе.

имоти във Варна

Някой жилища, като например в курорта „Св. Константин и Елена“ дори се закупуват с цел целогодишно ползване, коментират брокерите. Те отбелязаха сериозен ръст на сделките с имоти във Варна и региона, като се смята, че тенденцията ще продължи. Имотите, които са най-търсени са градски имоти, имоти в централната част, където обикновено жилищата стигат до 2000 евро на кв. м. За сравнение, в крайните квартали цените на апартаментите са средно около 700 евро на кв.м. Чуждестранните и българските купувачи предпочитат ново строителство, като брокерите обясняват, че техните клиенти стават все по-взискателни към своите бъдещи инвестиции в недвижими имоти.

На дискусия, организирана от Imoti.bg, представители на Пощенска банка отбелязаха, че град Варна е на второ място, след столицата, по брой отпуснати кредити в страна. На дискусията, зам.-кметът на Варна предсстави някой от големите стратегически проекти на общината за нейното развитие и добър инвестиционен климат.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *