Английски архитекти очертаха новата визия на центъра на Боровец

г. Автор
новата визия на Боровец
Английски архитекти очертаха новата визия на центъра на Боровец

Община Самоков подписа договор за инвестиционен проект за нов обществен център на курортния комплекс Боровец. Стойността на договора с английското архитектурно студио Уилям Матюс Асоушиейтс ЛТД е на стойност 596 960 лв. без ДДС.

Проектът за новата визия на Боровец засяга централната му част. След подписването на договора, проектът е изпратен за съгласуване в европейските институции и официално е обявен като парафиран.

Победителят е избран от общо 40 участвали в конкурса от 17 държави. Архитектурно студио Уилям Матюс Асоушиейтс ЛТД печелят паричната награда от 20 000 лева и правото за директно договаряне на работна фаза на инвестиционен проект.
Проектът включва: безопасна полупокрита ски писта, велосипедна и пешеходна връзка между пистите и станциите на лифтовете, осигуряваща добра организация на различните комуникационни потоци в територията, възможност за подземно паркиране и провеждане на изложби и събития.
Предложеният проект свързва съществуващите публични пространства с парковата среда в Триъгълника като изцяло я запазва. Същото важи и за разположените в територията обекти на недвижимо културно наследство.
Обхватът на конкурса включи територията на т.нар. „Златен триъгълник“ в централната част на курорт Боровец.

Територията е разположена в най-оживената и атрактивна част на курорта, в непосредствена близост до финала на ски пистите и началните станции на кабинковия и седалков лифт, както и до някои от най-големите и значими хотелски комплекси.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *