АПИ: 500 млн. лева са необходими за спешен авариен ремонт на 100 км. магистрали

г. Автор
ремонт

Към 500 млн. лева са необходими за спешен авариен ремонт на около 100 километра от четири магистрали в България – „Тракия“, „Марица“, „Хемус“ и Северната скоростна тангента.

Това става ясно от направените проверки на пътните платна, същите, при които показаха, че в Северната скоростна тангента са спестени част от вложените материали. Това съобщи в студиото на Би Ти Ви председателят на управителния съвет на АПИ Венцислав Ангелов.

Последната от проверките, които са установили нуждата от ремонти, беше тази на Северната тангента. Резултатите от пробите, които са взети от там, все още не са минали всички лабораторни изследвания, каза инж. Ангелов. Поради тази причина се въздържа да коментира числа за липсващите материали.

Пътната агенция като страна по инхаус договорите за изграждането на „Хемус“ продължава да работи по тях и когато се изисква, се изплащат средства по тях. За магистралата Русе-Велико Търново също са платени авансови средства – около 100 млн. лв. „Искаме да сме коректни по договора и затова изплащаме средствата“, каза той.Етикети:

Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *