АПИ: Тунел „Железница“ на АМ „Струма“ не е готов

г. Автор
Тунел „Железница“от

Не са приключили асфалтовите работи, монтажът на ограничителните системи, доизграждането на електрозахранването в тунел „Железница“ на АМ „Струма“.

Продължава и работата по системата SCADA за управление на тунела. Нейното изпълнение към момента е на 80%.

Работи се също и по системите за безопасност в тунела – аварийни ниши, табла, климатици, окабеляване, оптика, монтаж на интелигентната транспортна система. Причината за тези съобщения от Агенция „Пътна инфраструктура“ са некоректните и невярни твърдения на Института по пътна безопасност.

Не са спирали инженерно-геоложките и хидроложки проучвателните дейности на двете свлачища на автомагистралата – при 365-ти км, което е преди тунела, пътувайки от София към Кулата, и при 369-ти км – след съоръжението.

За проучвателните дейности по укрепването на двете свлачища АПИ не е направила никакви плащания.

Заради предстоящите дейности, свързани с преодоляване на проявилите се свлачищни процеси, се проучват варианти за пускането на движението в едно платно до края на годината. На проектантите са дадени указания да разработят такава възможност, а комисия от експерти ще разгледа опасността от свлачището.

Въз основа на тяхната оценка ще бъдат взети спешни действия и спазвайки нормативната уредба ще се търсят варианти за пускане на движението в участъка с временна организация за безопасност на движението с цел улесняване на трафика.​Етикети:

Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *