ARCVS показа своя проект за мост над река Дунав в Сърбия

г. Автор
мост

ARCVS представи своя проект за двуетажен мост над река Дунав в Нови Сад, Сърбия. На него ще бъдат разположени хотел и офис сграда.

Наричан Elbow Shadow, мостът е с дължина 200 метра. Той е проектиран от ARCVS като многофункционална връзка за пешеходци и колоездачи между градската крепост Петроварадин от края на 17 век и нейното пристанище.

мост

На долното ниво ще бъде разположена пешеходна пътека. Хотелът и офисите ще бъдат по-горе. Вторият етаж ще бъде с площ 2500 квадратни метра. Те ще бъдат затворени в интересна стоманена конструкция, която е ще отговаря на естетиката на старите индустриални сгради на пристанището.

мост

Предложението на сръбското студио ARCVS е печелившият дизайн на отдавна чакания от гражданите пешеходен и велосипеден мост над Дунава в Нови Сад.

Изискванията на конкурса бяха за дизайн, който да разположи хотелската и офис сграда на площ от 4000 квадратни метра на левия бряг на реката. ARCVS обаче успяват да направят по-добро предложение, като включи хотела и офисите в самия мост. Като по този начин се осигурява по-добра възможност за защита от наводнения.

мост

От двете страни на моста Elbow Shadow ще има две спираловидни рампи, затворени от стъклени стени. Те са проектирани от ARCVS, за да осигурят удобен достъп до моста, както за пешеходци, така и за велосипедисти.

мост

На по-ниското ниво рампите ще се отворят към общодостъпна пътека и ще се слеят в търговската улица.

ARCVS е архитектурно студио, основано от Бранислак Реджич и Драган Иванович, което има офиси в Сърбия, Черна гора и Украйна. Сега архитектите са в процес на процедури за разрешение за строителство на моста на Shadow Shadow.

Снимки: dezeen
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *