Аула Максима на УАСГ се оказа тясна за лекцията архитект Кенго Кума

г. Автор
kengo-kuma

С тържествена церемония ректорът проф. Иван Марков връчи на известния японски архитект сертификата за почетен доктор на УАСГ.

Аула Максима на Университета по архитектура, строителство и геодезия се оказа малка по размери за всички слушатели, дошли да чуят лекцията на арх. Кенго Кума, а сред специално дошлите имаше и група от Университета в Ниш.

kengo-kuma

Японската архитектурна школа е една от най-известните и най-хуманните в света, поставила в центъра на своята философия човекът, природата и хармонията, подчерта деканът на Архитектурния факултет проф. Асен Писарски. В рамките на Дните на японската култура и посещението на арх. Кума в България се проведе и архитектурен workshop под ръководството на арх. Тохоиро Мацунага от Kengo Kuma & Associates, чиито резултати бяха представени във фоайето на университета.

Cъбитиятa са част от Днитe нa япoнcĸaтa ĸyлтypa в Бългapия, организирани от Πocoлcтвoтo нa Япoния в Бългapия, УACГ и KAБ, с подкрепата на „Оргахим“ със своя бранд Spirit – премиум интериорни бои.

Академична лекция „Епохата на материалите“ с фокус върху дървото в българската и японската архитектура и асоциации с проведения уъркшоп изнесе проф. Кума. Илюстрациите бяха от реализирани и най-нови проекти на арх. Кума като Bamboo House of China, павилион в Милано, GC Museum, Starbucks Cafe, Besancon Centre of Art. Сред най-новите проекти на арх. Кума са Saint Denis Pleyel Station – 2014 г., V&A Dundee в Шотландия (2018) с концепцията A Living Room for the City, The Darling Exchange в Сидни, Австралия (2019).
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *