Австралия води класация за имотни инвестииции

г. Автор
imotni-investitzii-avstralia-1

Австралия е на челна позиция по отношение на сигурност за инвестиции в недвижими имоти в света. След нея се нареждат САЩ и Холандия, а Венецуела е в края на класацията. Това съобщава ново проучване, цитирано от Property Wire.

Анализът сред 52 страни от глобалния имотен пазар, публикуван от Scope Investor Services, поставя Германия на четвърто позиция, следвана от Швейцария и Великобритания.

Като най-рисковите страни за покупка на жилище са  посочени Аржентина, Русия и Бразилия.

България е на 45-а позиция в класацията. Според анализа страната ни е най-ниско оценена по отношение на рисковете пред имотния пазар – едва 21 точки, а най-високо – за финансовите рискове с 59 точки (колкото повече точки се отсъждат по даден показател, толкова по-малък е рискът).

„След девет години на силна и често двуцифрена възвръщаемост, инвеститорите в недвижими имоти ще се изправят пред тежка задача, защитавайки се от корекция на пазара, ако не и рецесия, в рамките на 18 до 24 месеца“, казва Волфганг Кубацки, управляващ директор на Scope Investor Services.
v
Според Манфред Бинсфийлд, директор на Scope Investor Services революционните тенденции в сферата на имотната индустрия предлагат нови алтернативи и възможности, които могат значително да  защитят пазарите и инвеститорите.

Примерите включват нарастващото търсене за краткосрочни наеми или споделено офис пространство, електронна търговия и преосмисляне на физическата търговия на дребно, както и логистичният бум – друго последствие на разрастващата се онлайн търговия.

Докладът казва, че градовете се конкурират все повече за привличането на млади таланти и високотехнологични компании, за да създадат хъбове за технологични иновации, а фондовите мениджъри искат по-диверсифицирани портфейли като защита срещу спадове в бъдеще.

По отношение на близките перспективи докладът прогнозира, че имотните пазари са изправени пред фактори за стабилно търсене, например стегнати пазари на труда, растящи приходи и прираст на населението.

Засегната е и темата за това, че свръхпредлагането все още не е широкоразпространен проблем, с изключение на някои градове извън Европа и Северна Америка, като Сао Паоло, Джакарта и Шанхай. На повечето пазари нивата на строителна активност са скромни от известно време. Други достигат пика си в цикъла на развитие.Етикети:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *