Австрийска туристическа компания инвестира €300 милиона в Хърватия

г. Автор
Хърватия

Австрийската туристическа компания Falkensteiner Michaeler Tourism Group съобщи, че възнамерява да инвестира внушителните €300 милиона в изграждането на нови хотели, вили и къмпинги в две хърватски дестинации, в които вече присъства – Задар и Крък.

Тези планове трябва да се осъществят през следващите пет години.

„От общата сума, която ще бъде инвестирана, около €150 милиона са планирани в Задар за курорта Пунта Скала. Тук през следващите 5 години искаме да изградим зависимости, които ще бъдат част от напълно реновирания хотел Диадора, който е надстроен до категория 5 звезди, ще изградим и вили“, коментира Александра Гейер – експерт по връзки с обществеността на Falkensteiner.

Сериозна инвестиция е предвидена и в Борик, където компанията ще направи мащабни ремонти и ще изгради зелен курорт. Този проект все още е в процес на договаряне с градските власти на Задар, в северната част на Адриатическия регион на Далмация.

Австрийската компания ще разшири и присъствието си на остров Крък, в северния хърватски адриатически регион Кварнер.

„В Пунат, на остров Крък, планираме инвестиция от €65 милиона, за да превърнем, наред с други неща, сегашния автомобилен къмпинг в петзвезден първокласен къмпинг“, каза Гейер.

Falkensteiner ръководи 27 четири и петзвездни хотела и два апартаментни комплекса в Австрия, Италия, Хърватия, Черна гора, Словакия, Сърбия и Чехия, както и първокласен къмпинг в Задар, Хърватия, става ясно от справка в уебсайта на компанията.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *