Автогигантът Костал открива завод в Пазарджик

г. Автор
kostal

Премиерът Бойко Борисов участва в откриването на завод за автомобилни компоненти на германската фирма „Костал“ в Пазарджик.

В новооткритото предприятие в Пазарджик вече се произвеждат основно подкормилни кутии за „Ауди“, като в бъдеще ще бъдат изработвани автомобилни компоненти за всички водещи автомобилни марки в Европа.

Фабриката е изградена в Индустриалната зона на града, на площ от 60 декара. Инвестицията на германския концерн само в сградния фонд на новия завод надхвърля 30 милиона евро – построени са 2 цеха със застроена площ 10 000 кв. метра, очаква се да бъдат построени още 2 големи цеха с обща площ 15 000 кв. метра. Към момента в предприятието в Пазарджик работят 250 души. Планира се до края на 2018 г. броят на работниците да достигне до 1200, а през следващите 3 години – до 2400.

Германската компания има 17 000 служители в целия свят и над 2 млрд. евро оборот годишно. Фирмата спазва свои правила за етичен бизнес, справедливо отношение към работниците и стриктно спазване на законодателството на държавите, в които инвестира.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *