България с най-големия логистичен център на Балканите

г. Автор
logistichen-tzentur

Най-голямата и модерна логистична база на Балканите вече е факт. Тя се намира край Ямбол – точно срещу Археологичен резерват „Кабиле”. Модерният склад е с разгъната застроена площ от 50 000 кв.м, разположен на терен от 200 000 кв.м. Инвестицията на Lidl е на стойност 80 млн. лв. Компанията разкрива 150 работни места със средна заплата 1500 лв. Базата ще поеме зареждането на магазините на германската хранителна верига, разположени в Източна България. „Това означава, че клиентите ще получават по-свежи и по-качествени продукти.

С отварянето на тази складова база доказваме това, което можем най-добре, а именно да предлагаме продукти с добро качество и свежест на добра цена. Наред с това създаваме добра работна среда за нашите служители и изграждаме нови партньорства”, каза изпълнителният директор на Lidl България Милена Драгийска при официалното откриване на логистичния център.

Това е единствената логистична база в България, сертифицирана по стандарта BREEAM, ниво „Отлично“. При създаването й са използвани екологични и дълготрайни материали в строителството. Оборудвана е със соларни панели, пълно LED осветление, както и със система за управление на сградните инсталации. Така складовата база използва с 30% по-малко енергия, отколкото ако беше проектиран и изпълнен като стандартна сграда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *