Българка на финала на конкурс за строеж в Олимпийския парк в Лондон

г. Автор
sgarada

18-годишната Антония Арбова от Перник е сред 9-мата участници, които в екип с Дара Завери са достигнали до финала в конкурс за проектиране на сграда в Лондон.

Българката учи в Ursuline Academy в Илфорд, а съотборничката й в гимназия в окръг Уудфорд. Новината съобщи изданието ilfordrecorder.co.uk.

Сградата, която проектира екипът на Антония е специална релакс сграда, предназначена за отдих за спортни игрища и терени. Под ръководството на специалисти в бранша, проектът е изработен и вдъхновен от природата, като бил представен пред група бизнесмени, архитекти и инженери. Крайният дизайн на техния проект е взаимстван от структурата на пчелния кошер. Сградата е проектирана като три шестоъгълни шушулки като най-голямата ще бъде място за хранене на открито, а двете по-малки ще бъдат предназначени за магазини и слънчеви релакс бани. Проектът им включва и специално обособени места за хора с увреждания.

Проектите им ще бъдат на разпроложение в Here East, като част от Лондонския фестивал на архитектурата, където всеки посетител ще може да гласува за своя фаворит.

Победителят ще бъде обявен на 30 юни. Освен реализация на проекта победителят печели и 2000 паунда.

Следващата година Антония ще учи дизайн в университета „Ланкастър“.

Олимпийският парк на кралица Елизабет е спортен комплекс в Стратфорд и е построен за Олимпийските игри през 2012 г. Той съдържа Олимпийско село, стадион, център по водни спортове, проектиран от Заха Хадид и може би най-добрият в света. Точно над моста е Орбитата – извиващата се алена скулптура на Аниш Капур, разкриваща далечни панорамни гледки от своята 80-метрова платформа за гледане.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *