Болницата в Трявна ще обнови две отделения с боя от „Оргахим“

г. Автор
Оргахим

Д-р Татяна Станчева подписва договора за дарение

Общинската болница в Трявна ще обнови два етажа от сградата си, където са разположени част от детското отделение, неврологичното отделение, зоната за физиотерапия и вътрешното отделение. Ремонтът ще обхване площ от над 3500 кв.м., които в най-голяма степен се нуждаят от боядисване, са изчислили от болницата.

orgahim

Те ще бъдат покрити със специална боя „Леко със сребърни йони“, която не позволява образуването на мухъл и плесени в помещенията, а зоните, които вече са засегнати от вредните гъби, ще бъдат предварително обработени и със спрей против мухъл, дарени от „Оргахим“.

orgahim

Днес пред лечебното заведение спря камион на „Оргахим“, от който бяха разтоварени 35 баки с 550 л. боя и 125 л от спрея против мухъл.

„Това е хубаво и за болницата, и за града, защото освен климатичните дадености, на които разчитаме, ние ще предложим на пациентите и по-комфортни условия при престоя им в нашата болница“, каза д-р Татяна Станчева, управител на МБАЛ „Д-р Теодоси Витанов”.

Общината се е ангажирала да осигури работници, които ще извършат боядисването. Така освен прекрасните специалисти в болницата, пациентите с белодробни и други заболявания ще се лекуват в комфортна среда, в която няма мухъл.

„За нас беше важно да представим политика в полза на хората, защото като едно от най-старите предприятия за бои в България сме наясно, че не просто печалбите правят една индустрия, а условията, в които хората живеят. Дадохме си сметка, че трябва да започнем с децата и то особено с хората, които дишат трудно“, каза Таня Николова – Младши бранд мениджър Леко. По думите й всички знаят, че мястото, на което дишат по-добре е Трявна. Тук идват да се лекуват хора от цялата страна. „С колегите преценихме, че е непростимо тази болница, за която общината полага грижи, да не получи боята „Леко“ със сребърни йони, която притежава Сертификат от Министерство на здравеопазването, има силен антибактериален ефект и предпазва дълготрайно помещенията от мухъл и плесен, които пречат на тези деца и болни. Въпросът не е в парите, а в това точно какво и точно на кого да дарим, за да помогнем, а „Оргахим“ обича да помага“, допълни Деница Йорданова – Бранд мениджър Леко.

Кметът на Трявна Дончо Захариев благодари за дарението за общинската болница. „Искам да благодаря за този благороден жест от страна на „Оргахим“. Има голяма нужда от освежаване на болничните стаи в името на пациентите, които се лекуват тук. Наши служители ще помогнат за боядисването, за да помогнем на болницата и пациентите наистина да се чувстват по най-добрия начин“, каза кметът на общината.

orgahim

Това е поредно дарение, което екипът на „Оргахим“ прави за деца и уязвими групи от обществото. От началото на годината боя и съпътстващи продукти за обновяване на помещенията си получиха 8 детски ясли и Млечната кухня в Русе, както й боя, мебели и техника за Дома за стари хора „Възраждане“, Дома за пълнолетни лица с деменция „Приста“ и Дома за пълнолетни лица с физически увреждания „Милосърдие“.


Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *