Брокерите във Франция с нова услуга – спиш в жилището, преди да го купиш

г. Автор
имот
Жилищният пазар във Франция е възможно да претърпи пълни промени.

Една от новите компании, специализирани в продажбата на имоти – Trynbuy от Тулуза, от няколко седмици предлага нова услуга на своите потенциални клиенти. Те могат да спят в имота, които желаят да купят, поне пет нощи.

 „Когато потенциален клиент търси имот, той е изпълнен с безброй съмнения. Това може да осуети сделката, тъй като купувачът трябва да бъде спокоен. Трябва да си даваме сметка, че инвестирането на 400 хил. евро след 30-минутно посещение винаги оставя съмнения у купувача“, казва съоснователят на стартъпа Тома Пейре пред вестник La Tribune.

Услугата се предлага чрез специална платформа в интернет, като в момента на официалната страница на компанията са качени 11 имота, а са реализирани три продажби. Предприемачът, заедно със своя сътрудник, се надяват до месец септември да има възможност да предложат над 100 имота.

Компанията Trynbuy е млада. Основана е едва през юли 2019 г., а вече работи с над 200 агенции във Франция и в света. Освен това стартъпът е определен като „доверена компания“ от групата La Forêt, която обединява 700 агенции за недвижими имоти.

„За да успокои агенциите за недвижими имоти и продавачите, Trynbuy застрахова с до 1,5 млн. евро вещите в жилището“, уточнява Пейре, който се надява на засилено сътрудничество с La Forêt през 2021 г.

Услугата, която дава възможност да преспиш в имота, работи само с обзаведени жилища, но компанията си партнира и с агенции за обзавеждане, за да реалират идеята си и в празни апартаменти и да разширят онлайн платформата си.

Разбира се нощувката има и еквивалент. Тя ще струва на потенциалните купувачи 0,05% от цената на имота. След това приходите се поделят между продавача, който получава 75%, и Trynbuy, за която остават 25%.

„Аргументът ни е следният – недоволен или обезщетен! Ако потенциалният купувач финализира покупката на имота, няма да таксуваме нощувките му. В този случай продавачът ще ни дава делът от 25% от приходите от нощувки, които трябва да получим от клиента“, обяснява Пейре.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *