Чужденци купуват имоти в Пиринско

г. Автор
имоти

Много чужденци купуват къщи и апартаменти в Пиринско, особено в градове като Банско, Сандански и Разлог, както и в малки населени места като Струмяни.

За това съобщават брокери. Едно от селата в подножието на Пирин, които привличат интерес, е Дебрене.

Подобно на Илинденци, Баня и Струмяни, заради прекрасната природа, климата, както и лозята в района и произвежданото от тях вино, то привлича много хора.

След пандемията в Банско, Струмяни и Сандански има нова вълна от покупки на имоти от чужденци, особено израелци и руснаци. Това става ясно от данни на компании за недвижими имоти. В планинските курорти най-често сделките с имоти са за едностайни и двустайни апартаменти в ценовия диапазон между 30 хил. и 70 хил. евро.

При покупката на апартамент в големите градове чужденците са готови да дадат значително по-големи суми. В големите градове най-търсени от чужденците са луксозни апартаменти със средна цена над 200 хил. евро. В България има чужденци, които работят за установени на пазара големи чуждестранни компании. Освен това в България идват и чужденци, които могат да работят от разстояние, получават заплати, характерни за родината им, но предпочитат да харчат парите си в България.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *