Чужденци разпродават имотите си по българското Черноморие. Кои са купувачите?

г. Автор
Чужденци разпродават имотите

Бургас обяви 15 емблематични търговски обекти, които са затворени и се отдават под наем.

Сред тях са пиано бар, ресторанти, кафенета, сладкарница. Нова телевизия съобщи, и че поради фалити се очакват съдебни изпълнители да обявят за продан дори частна клиника в Слънчев бряг и хотели.

Брокерът Николина Димитрова коментира: „Определено се засили продажбата на търговски обекти, на хотели и на заведения“. Наблюдава се и тенденция чужденците, закупили обекти по българското Черноморие също да разпродават свои имоти. Според местните брокери причината не е в коронавируса и световната пандемия, а икономически причини и колебливия курс на рублата, тъй като масово руснаци имат собствени апартаменти и имоти по българското Черноморие. 

Около 90 % от апартаментите, закупени от чужденци, в момента са необитаеми и заключени, и се продават. Около 5 хиляди са апартаментите, закупени от руски граждани, а интерес да бъдат закупени има от българи, които инвестират смело своите спестявания в имоти. Определено интересът към просторни жилища на морето се засилва, особено в Бургас, тъй като градът е живописен и разположен на стратегическо място – между южното и северното Черноморие.

Брокери споделят, че ако преди тенденцията е била да се закупуват жилища около Созопол, Поморие и Несебър, то сега най-силният интерес са имотите около Бургас.

Радващ е фактът, че все повече българи насочват инвестициите си в българското Черноморие. Като причини за повишения интерес към имоти там е тревогата за обезценяването на спестявания, които предпочитаме да вложим в имот и инвестиционна, тъй като от имота могат да бъдат спечелени средства, отдавайки се под наем.Етикети:

Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *