Демонтираха 114-тонна греда от виадукт „Елешница”

г. Автор

Тази сутрин беше демонтирана 114-тонна греда от виадукт „Елешница” на АМ „Хемус”. На съоръжението в момента се извършва ремонт на лявото платно в посока София. По време на сложната операция от съображение за сигурност беше напълно спряно движението по магистралата за повече час до нейното завършване. Временната организация на движението по време на демонтажа беше  регулирана от служители на „Пътна полиция“.

Подмяната на носещата гредата на виадукта се наложи поради нейната нарушена носимоспособност.

До края на деня ще бъде монтирана нова 30-тонна метална греда, но няма да се наложи повторно спиране на движението по магистралата.

greda

Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Агенция „Пътна инфраструктура”  се извиняват за неудобството на пътуващите по АМ „Хемус”, причинено от неотложните ремонтните дейности на виадукт „Елешница”.  Акцията бе предварителното оповестена като гражданите бяха информирани още вчера, че днес между 08.00 и 09.00 часа движението по АМ „Хемус“ ще бъде преустановено. Благодарим на всички, които се съобразиха с временната организация на движение и се възползваха от предвидените обходни маршрути.

greda

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.

Видео.


Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *