Депо за рециклиране на хартия в Пловдив ще изграждат австрийци

г. Автор
депо за рециклиарне

Депо за рециклиране на хартия и картон ще бъде изградено в северната индустриална зона на Пловдив, на бул. „Марица“ 97.

Инвеститор на проекта е “Хамбургер Рисайклинг България” ЕООД с регистрация в София и едноличен собственик „Хамбургер Рисайклинг Груп“ ООД – Австрия. Българското поделение на чуждестранната компания е част от Prinzhorn Group.

Инвестиционното намерение на “Хамбургер Рисайклинг България” ЕООД, внесено в РИОСВ Пловдив, ще бъде на  територията на „Дунапак-Родина“АД – бившият завод за хартия и амбалаж „Родина”. В миналото той имаше славата на най-големия на Балканите, но претърпя неуспешна приватизация през 1996 г. Prinzhorn Holding обаче го придоби през 2002 г. и освен, че възкреси дейността му, възвърна лидерските му позиции в бранша.

Новият производствен обект ще е на площ от 720 кв. м. и ще се разположи на действаща площадка за сортиране и третиране на отпадъци с обща площ 1200 кв.м. Предстои допълнително да се инсталира ново съоръжение – преса. Тя ще се използва за балиране на отпадъци от хартия и найлон, като силата на натиск е 95 тона, а производителността до 60 тона/час. До натоварването и експедицията към заводи за реализация, готовите бали ще се складират в специално хале. Освен в Пловдив, “Хамбургер Рисайклинг България” ЕООД има депа за рециклиране на отпадъци в София и Стара Загора.

Prinzhorn Group е лидер на европейския пазар в производството на опаковки, хартия и рециклиране. Тя е семейно управлявана, със седалище във Виена. Компанията има 10 000 служители в 16 държави. С годишен оборот от 1,70 милиарда евро, тя е номер три в Европа в сегмента производството на опаковки, хартия и рециклиране.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *