Дигитализация и законодателство в строителството – акценти в съпътстващата програма на Архитектурно-строителна седмица

г. Автор
Архитектурно-строителна седмица
Над 200 директни изложители и стотици брандове ще открият посетителите от 25 до 28 февруари в Интер Експо Център

Продукти и системи за строителството, представяне на съвременни архитектурни системи, дигитализацията в бранша и законодателната рамка. Всички тези теми ще бъдат само част от акцентите на съпътстващата програма на изложение Архитектурно-строителна седмица. Юбилейното 20-то издание на бизнес форума ще събере над 200 български и чуждестранни компании от 25 до 28 февруари в Интер Експо Център.

Четирите изложбени дни ще предложат динамична съпътстваща програма, в която активно ще се включат водещите браншови организации и компаниите директни изложители. От 25 до 27 февруари Камарата на архитектите в България организира три кръгли маси, които ще се проведат с участието на Камарата на строителите в България и Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране. Основният им фокус е дигитализацията в строителния сектор, Законът за устройството на територията (ЗУТ) и законодателството, засягащо бранша. През последния ден от изложението КАБ ще проведе и Управителния си съвет и паралелно ще организира представяне на съвременни архитектурни проекти. Специализирано събитие на 27 февруари организира Асоциацията на интериорните дизайнери в България.

Архитектурно-строителна седмица

Жилищни имоти и тенденции

През първия изложбен ден семинар-дискусия, организиран от Национална асоциация на строителните предприемачи, ще спре вниманието върху тенденциите на пазара на жилищните имоти, инфраструктурата, облика на жилищните квартали, проблемите при развитието на строителното предприемачество и др.

Българска асоциация за изолации в строителството ще проведе на 25 февруари семинара си, посветен на основните принципи в звукоизолацията.

Предимствата на продуктите и системите от последно поколение

Активно в съпътстващата програма на Архитектурно-строителна седмица се включват компаниите участници, сред които фирми от България, Турция, Италия, Германия, Румъния и др. Широко ще бъде застъпен ОВИК секторът. Системи за индустриална и битова климатизация представя ТЕМПЕКС. За „Хибридни решения за ОВК системи“ специалистите ще дискутират на семинар, организиран от ДАМВЕНТ. AIR TRADE ще събере присъстващите, за да представи нов модел противопожарна клапа и вентилационни отвори на TROX. Съвременни решения за ОВК инсталации за офис и обществени сгради ще даде CLIMACOM. Екологичността ще бъде акцент на професионалистите от ЕНЕРГОМОНИТОР БЪЛГАРИЯ в презентацията „SaveEnergy SaveMoney SaveThePlanet с Energomonitor“.

Архитектурно-строителна седмица

Много съпътстващи събития ни очакват в сектор „Изолации“. Изискванията и предизвикателствата към фасадата през зимата ще ни представи компания ХЕНКЕЛ. В презентацията си специалистите от КНАУФ ще ни запознаят с фирмената система за фасадна топлоизолация с каменна вата. ROTHOBLAAS ще се фокусира върху анализа и решенията за регулиране на парата, херметичността и сградната хидроизолация. А специалистите от АУРУБИС ще ни запознаят с приложенията на железния силикат. Природосъобразните и естетични решения за градска и паркова среда ще бъде акцент на HTI България.

Сградната и домашната автоматизация и системите iNELS ще завладеят съзнанието на присъстващите в зала „Семинарна“ на изложбена палата № 4. В своя презентация специалистите от ВАС ПРО ще отговорят на въпроса „Защо метал?“. Представяне на вратите Pirnar за България ще направи СОЛИД 55, а технологичните възможности за деклариране на ТОЛ таксите ще представи FROTCOM BUKLGARIA. Възможностите, които създава за инвестиции у нас, ще разкрие НК Индустриални зони.

Широко международно присъствие и иновативни предложения, в съчетание с богата съпътстваща програма ще ни предложи 20-ото юбилейно издание на Архитектурно-строителна седмица от 25 до 28 февруари в Интер Експо Център. За да посетим щандовете на участниците, за да се запознаем със стотиците брандове и за да присъстваме на десетките съпътстващи събития, е достатъчно да се регистрираме за свободно посещение на www.buildingweek.bg.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *