Откриват преобразения подлез в Бургас

г. Автор
подлез Бургас

Днес в 17:00 ч. ще бъде открит преобразения подлез, в района на трите големи гимназии в Бургас – ПГСАГ „Кольо Фичето“, ПГМЕЕ и ПГТ „Проф. Д-р Асен Златаров“. Подлезът се превърна в истинско произведение на изкуството от бургаския визуален артист Красимир Марчев.

Интерпретацията на визията е общото между два свята – подводен и космос. На част от стените ще бъдат изписани послания, изработени от ученици по повод Световния ден за борба с употребата, злоупотребата и трафика на наркотични вещества. И всичко това ще се обедини от човека и хората, които се движат през съоръжението, за да стигнат от едно място до друго. Посланието „Вгледай се в себе си и се обичай“ ще ви отправят, цветните рисунки, които ще ви впечатлят и оправят деня ви.

Чрез артистичния поглед и изкуството на визуалния артист Красимир Марчев, бе вдъхнат живот на една от проблемните точки от градската карта на Бургас. С цел запазване и съхранение на графитите в подлеза ще бъде монтирано денонощно видеонаблюдение.

Само преди около месец известни български графити художници преобразиха подлеза на Централна автогара в София. Промяната бе осезаема и пъстроцветна. Графитите превърнаха мрачния и безличен подлез в красива галерия на съвременното изкуство.

подлез Бургас

Преобразяването на градските пространства от доброволни формирования или организации е в се по-често срещано явление, поради нуждата от изява на творците и нуждата от промяна в средата. Тенденцията е подобни граждански инициативи да се случват все по – често, които да разкрасяват, облагородяват и правят заобикалящата ни среда по-пъстра, чиста и красива.


Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *