ДНСК: На плаж Алепу се прави само брегоукрепване

г. Автор
плаж Алепу

В района на плаж „Алепу“ се прави сама брегоукрепване, строителството на втория етап от проекта е спряно от органите на Дирекция за национален строителен контрол /ДНСК/. Това съобщиха от пресцентъра на дирекцията.

По разпореждане на началника на ДНСК арх. Иван Несторов експерти от РО НСК – Бургас са направили  нова проверка на място заради публикации, според които на плажа са възобновени строителните дейности.

На място проверяващите са регистрирали само извършване на дейности по брегоукрепителното съоръжение с цел осигуряване на безопасност в свлачищния район, за което има издадено разрешение за строеж от главния архитект на Община Созопол и представлява първи етап от инвестиционния проект.

Втория етап от проекта, който включва три сгради, отразени в издаденото разрешение за строеж, са спрени със заповед от органите на ДНСК.

Според изискванията на закона след изграждане на брегоукрепителното съоръжение ще трябва да се извърши мониторинг, който да докаже, че то ще изпълнява необходимите геозащитни функции, съобщават от ДНСК.


Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *