Добра новина от световната мрежа. Къща в Лондон, проектирана от българин, в класацията на 20-те „all time favorites“ от конкурса A design award and competition

г. Автор
Радо Илиев all time favorites
Снимка: adesignaward.com

Madeira residence – така се нарича проектът на арх. Радо Илиев, който е в топ 20 класацията на един от най-авторитетните световни сайтове за архитектура и дизайн – designboom.

Основната концепция е контакт с природата и естествената светлина, както и баланса на естествената температура и елементи – огън и вода.

Уникалната къща се намира в Лондон, кацнала на върха на хълм и почти напълно скрита от погледа на съседите, заобиколена от зеленина. Тя е построена от арх. Радо Илиев за него и семейството му, като всъщност е реконструирана, така че да се слее с природата, посредством разделянето на две на цялото пространство чрез фоайе, свързващо северната и южната част на градината.

Радо Илиев all time favorites
Снимка: adesignaward.com

Големият хол е изцяло остъклен на юг, запад и север, като се възползва от гледките на запад и гледа към короните на околните дървета. Две големи врати от двете страни на вътрешната и външната камина водят до щедро озеленена тераса на запад. В източната част на горното ниво се помещават кухня и апартамент. Три спални и кабинет са разположени на приземния етаж. Остъкляването на хола от горното ниво отразява околните дървесни корони и създава впечатлението, че е погълнато от зеленината. В спалнята на главния апартамент интериорът е с луксозен декор и завършва с по-топла и мека материалност на всички мебели и цветове.

Новият дизайн осигурява допълнително пространство и по-добро качество на пребиваване, което взаимодейства с околната природа. Новата изолация и остъкляване осигурява по-ефективен и устойчив дом.

Уникалността на къщата и абстрактният дизайн я поставят в топ 20  „all time favorites“ от конкурса A design award and competition, който отличава най-добрите дизайни в света на архитектурата.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *