Дубай очаква завръщането на китайските инвеститори

г. Автор
дубай

Дубайските брокери на недвижими имоти се надяват, че делът на китайските инвеститори в Обединените арабски емирства в най-скоро време ще се възстанови от периода преди пандемията с коронавируса.

„В началото на 2019 г. Китай беше сред четирите най-големи държави, инвестиращи в Дубай. От началото на текущата година обаче, пандемията от коронавирус съществено затрудни сключването на сделки”, това заяви генералният мениджър на Fam Properties Фирас ал Мсадди. Той съобщи, че кризата чувствително е засегнала всички чуждестранни купувачи, заради забавянето в предвижването и логистиката. При създалите се обстоятелства много предприемачи в Дубай ще се преориентират към местни купувачи и ще предлагат гъвкави схеми.

„Китайските вложители представляват значителна част от чуждестранните инвеститори, но през последните 2 месеца по ясни причини не инвестираха. Нашите продажби не бяха засегнати, тъй като се ориентирахме към други региони. Добри отзиви имаме от Лондон, Индия и държавите от Залива”, казва Джоцн Хегде, президент на Sobha Realty.

„Повечето китайски инвеститори са от Шанхай, Пекин и други мегаполиси. Но именно психологическият ефект най-силно влияе върху бизнеса. Освен това всички наши проекти бяха разпродадени през декември 2019 г. Сега Китай се възстановява след карантината и ние очакваме, че той ще стане първата държава, която отново ще излезе на световния пазар. Увереността сред китайските инвеститори се възвръща”, коментира Атиф Рахман, директор и партньор в Danube Properties.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *