Една от най-големите фармацевтични компании в България строи нов завод край София

г. Автор
 Чайкафарма

Трета производствена база в България предстои да изгради фармацевтичният производител –  „Чайкафарма“ АД.

Към момента дружеството има две големи бази в град Пловдив и Варна. Новият завод ще бъде в близост до столицата.

Модерното портфолио на компанията и високите производствени стандарти, които прилага, допринесе за успешния бизнес модел на „Чайкафарма“ АД. Проектирането на новия завод започна през 2019 г. Новият завод ще разполага с роботизирано и автоматизирано оборудване и последно поколение платформа за управление на процесите с изкуствен интелект, включително модерен склад за съхранение на продукцията.

Високотехнологичната лаборатория във фабриката, ще бъде единствената по рода си на Балканския полуостров и ще осигури персонализирана таргетна терапия за онкологични заболявания.

Новата лаборатория ще позволи обстойно изследване на човешкия геном и определени мутации, които могат да бъдат свързан с конкретни онкологични заболявания.

В момента тече одобрението на компанията за придобиване на парцел с площ от близо 60 декара в Казичене. Стойността на сделката е 14, 85 милиона лева.

Планира се новата фабрика да бъде завършена до 2022 година, като целта на компанията е да се увеличи производството до 950 милиона таблетки годишно. В момента „Чайкафарма“ АД произвежда 450 милиона таблетки.

В началото на април фармацевтичната компания започна производството на медикаменти за болните от COVID – 19. През този месец компанията ще осигури още 20 000 опаковки на болничните заведения с лекарство за последващо лечение на инфектирани от коронавирус.

„Чайкафарма“ АД, днес, е една от най-големите компании на Българската фондова борса – с обща стойност на акциите от 895 млн. лв. към края на 2019 г., което заслужено печели доверието на стотиците инвеститори и с мащабни перспективи. Тази тенденция ще продължи със засилване на пазарните позиции на компанията извън България.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *