Ето как ще изглежда новият Студентски град в Бургас

г. Автор
Студентски град

На път да се реализира амбициозната цел на Бургас да изгради Студентски град в района на ВУЗ „Проф. д-р Асен Златаров“.

Първият етап на проекта включва изграждането на научно-изследователски лаборатории и дигитална библиотека на площ от 30 дка, паркови пространства, зони за спорт и отдих, зони за развлечения и култура, както и галерия на открито.

В крак с технологиите, студентите ще имат възможност да се придвижват в зоната с електрически велосипеди и зарядни станции. Ще се изгради и велоалея, която да свързва градчето с градските зони и нова спирка за удобство на всички студенти.По план високотехнологичният кампус, който ще се обитава от студенти и преподаватели ще се намира в сърцето на Студенското градче. Ще представлява сграда, която ще обединява в себе си всички университетски дейности – място за обучение, научна и културна дейност. Ще има помещения за настаняване, лаборатории и удобни и модерни пространства за споделяне. Цялата зона ще бъде озеленена.

Строежът ще започне с изграждането на една сграда за общежитие и на учебния корпус, за да се покрият нуждите на четирите университета в Бургас – „Проф. д-р Асен Златаров“, БСУ и филиалите на НХА и СУ „Св. Климент Охридски“.

Инициативата за изграждането на Студентски кампус е на кмета на община Бургас – Димитър Николов и бе изцяло подкрепена от всички политически партии. Те гарантираха, че чрез тяхната подкрепа Бургас ще реализира проект без аналог в България.

Очаква се, чрез реализирането на кампуса, да се стимулират младите хора и да се подобри бизнес средата по южното Черноморие, тъй като в последните години инвестициите по морето се забавят, поради липса на кадри в туристическия сектор.Етикети:

Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *