Етрополе стартира два големи инвестиционни проекта

г. Автор

Източник: vestnikstroitel.bg

Кметът на гр.Етролопе инж. Богомил Георгиев днес даде старт на два големи инвестиционни проекта по Оперативни програми „Околна среда“и „Регионално развитие“. В присъствието на местната общественост и на официални гости бе направена символична първа копка на „Интегриран инвестиционен проект във водния сектор” и обновяване и реконструиране на „МБАЛ „Проф. д-р Ал. Герчев“ Етрополе ЕООД“.

Водният проект е на стойност 22 219 236 лв.и с него ще бъде доизградена канализационната мрежа в града. 97% от средствата се осигуряват от Оперативна Програма „Околна среда“.Проектът ще предотврати бъдещото замърсяване на подпочвените води в региона, както и ще има голям икономически ефект, поради очакваното рязко намаляване на авариите по мрежата.

Обновяването и реконструкцията на болницата „Проф. д-р Ал. Герчев“ в Етрополе ще осигури качествена здравна помощ, както за жителите на града, така и за цялата община. Дейностите по проекта предвиждат доставка на медицинско оборудване от най-ново поколение. Ще бъде модернизирана и болничната база в лечебното заведение и ще се осигури достъп на хора с увреждания. Стойността на проекта е 4 461 472 лв., 95% от които са по линия на Оперативна програма „Регионално развитие”.


Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *