Фандъкова в ефира на БНТ: Ремонтите в София продължават

г. Автор
ремонти

Кметът на Столична община всеки ден на терен

От ефира на Българска национална телевизия, кметът на Столична община – Йорданка Фандъкова заяви, че голяма част от големите ремонти в столицата ще приключат до началото на новата учебна година. Тя добави, че до няколко дни ще продължи работата в Западен парк, където очевидно е имало проблем с проекта.

В сутрешният блок на БНТ Фандъкова разказа за големите ремонти на някои от основни улици в кварталите на София, които са от изключително важно значение за жителите им. „Постоянно съм на терен, за да следя какво се върши и да се спазват сроковете“ – допълни още кметът.

Нов канализационен колектор на ул. „Сребърна“ и  подмяна на асфалта на бул. „България“ са само част от ремонтите, които се очаква да приключат в срок и скоро.

Един от големите стратегически проекти за столицата е линия на метрото, което се очаква да приключи до края на месец октомври, за да стартира тестването на новите влакове.

Планува се до края на следващата 2020 г. да бъде реализиран и проекта, от който ще могат да се възползват половин милион души, а именно изграждането на следващата отсечка – от „Овча купел“ до „Горна Баня“. Фандъкова добави, че се очакват 13 нови трамвая и 15 електрически автобуса.

Чрез пускането на третата линия на метрото, освен очевидното удобство за пътуващите, ще се спестят 90 000 тона вредни емисии, което значително ще повлияе на чистота на въздуха в столицата.

Вчера градоначалникът инспектира изграждането на футболно игрище и детски площадки в район „Илинден“ .
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *