Фолксваген се насочва към Турция за новия си завод

г. Автор
volkswagen

Германският автомобилен гигант Фолксваген най-вероятно ще избере Турция за новия си завод, съобщава германското издание Handelsblatt.

Аргументите за вземането на подобно решение са различни фактори.
Първият фактор е финансов. Правителството в Анкара е предложило голяма сума за подкрепа на строителството на нова фабрика за автомобили, съобщава още изданието, като се позовава на информирани източници. Като най-възможна локация на новата база се посочва западна Турция близо до Измир.

Турската страна е заявила, че ще покрие значителна част от планираните инвестиционни разходи – около 1,3 милиарда евро.

С такъв ход Турция се превръща в доста по-привлекателно предложение от България. Правителството в София масово насърчава създаването на нова фабрика VW в тяхната страна. „За България казват, че държавата е част от Европейския съюз и по този начин гарантира определена правна сигурност“, заяви мениджър на Фолксваген.

Стратегиите на Фолксваген не са мислили за всичко. Те трябва да намерят място за нов завод, в страна с ниски заплати и добри възможности за продажби. Унгария и Полша бързо отпаднаха от списъка, защото заплатите са твърде високи. Така останаха Румъния, Сърбия, България и Турция.




Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *