Гърция изгражда крайбрежен мегаград за 8 милиарда долара (Видео)

г. Автор
Ellinikon

В Атина скоро ще бъде построен нов устойчив мегаград. Проектът е обявен за най-големия в областта на градското възстановяване в европейската история.

Той ще се намира на 20 минути от руините на Акропола, на мястото на бившето летище и олимпийския комплекс на града.

Ellinikon

В проета „Ellinikon“ са инвестирани общо 8,2 милиарда долара частни инвестиции. Градът на бъдещето ще предложи луксозни хотели и международно признати ресторанти, както и най-големия търговски район в Европа и разпростиращ се 6 070 281б кв. м. крайбрежен „умен парк“.

Отварянето на града ще стане на етапи. Първоначално се очаква първо през 2025 г. да бъдат открити жилищен небостъргач, пространство за търговия на дребно и заведения за хранене. Във втория етап ще бъдат пуснати в експлоатация спортен комплекс, яхтено пристанище и транспортна система от следващо поколение.

„Ellinikon“ ще генерира огромни инвестиции и ще създаде хиляди работни места за гръцката икономика, ще е отражение на една нова парадигма на живот, работа и наслаждаване на живота“, коментира главният изпълнителен директор на гръцкия холдинг за недвижими имоти LAMDA Development Одисеус Атанасиу.

Желаещите да разгледат проекта имат възможност да направят това в Experience Center, който се намира в Елинико (предградие на Атина). Там посетителите могат да видят редица виртуални изложби.

Посетителите могат също да обикалят крайбрежието на борда на симулирана моторна лодка на изложбата „Живот край морето“ или да разгледат Ботаническата библиотека. Можете дори да направите виртуална разходка из „Купола на нощната градина“, който показва парка през нощта с поредица от светлини, звуци и аромати.

Снимки: Ellinikon
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *