„Главболгарстрой“ ще строи ново германско посолство в София

г. Автор
главбулгарстрой

Българската строителна компания „Главболгарстрой“(ГБС) ще строи сградата на новото германско посолство в София.

През 2014 г., след изготвяне на предпроектно проучване предходната година, германски федерални власти взимат решение да построят нова сграда на посолството, в рамките на притежавания от тях имот на улица „Фредерик Жолио Кюри“. Площта на терена е 11 470 m², 7750 m², от които са незастроени. Възложител на строителните работи е Федерална република Германия, представена от Федералната строителна агенция на Баден-Вюртемберг, а след проведен конкурс за изпълнител е избрана „Главболгарстрой“ АД.

главбулгарстрой

След завършване на новите сгради според тяхното предназначение, те ще бъдат използвани от външното министерство на Германия. Планираните дейности са разделени на отделни етапи, така че съществуващата сграда на посолството да се използва и да изпълнява дипломатическите и консулските си функции по време на целия процес. Работата по проекта стартира през 2017 г. с разрушаване на съществуващата сграда с представителни функции.

главбулгарстрой

Съгласно графика изграждането на новата сграда се планува да приключи до края на 2020 г., а работите по разрушаване на старата и пълното финализиране на проекта – до края на юли 2021 г. „Изпълнението на строителството и последващото функциониране на сградите трябва да се извършва, когато е възможно, с използване на местни материали и изпълнители. Изпълнителят трябва да гарантира, че са взети под внимание, както местните, така и германските строителни наредби и стандарти, с цел проектиране на ефективна и безопасна нова сграда“, посочват от дипломатическата мисия.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *