Германия – водеща в пазара на индустриални имоти

г. Автор
логистични имоти

Инвестициите в индустриални и логистични имоти в Германия са нараснали с 43% до 3,8 млрд. евро.

Инвестициите в индустриални и логистични имоти в Европа са се повишили с 10% на годишна основа през първото полугодие и са достигнали общ обем от 15,3 млрд. евро, показват данни на консултантска компания.

Обемът на инвестициите в индустриални и логистични имоти продължава да се представя по-добре от по-широкия имотен пазар, който е отбелязал ръст от 2% на годишна база. Индустриалните и логистични имоти продължават силната тенденция от 2019 г., а перспективите за следващите месеци са обещаващи.

В Германия инвестираните средства в индустриални и логистични имоти са са се покачили с 43% за полугодието, с което страната изпреварва Великобритания и става най-големият европейски пазар с обем на инвестициите от 3,8 млрд. евро. Франция е третият по големина пазар на Стария континент с привлечени инвестиции от 2,8 млрд. евро и ръст на годишна база от 68%. Холандия заема четвърта позиция с инвестиции от 1,3 млрд. евро.

Притокът на капитали към европейски индустриални и логистични имоти в рамките на 12 месеца е нараснал с 18% и е достигнал 37,8 млрд. евро. Трансграничните инвестиции в индустриални и логистични имоти в Европа са нараснали с 35% през 12-те месеца до края на юни и са достигнали 9,3 млрд. евро. Средствата от Северна Америка са се увеличили с 18% до 8,7 млрд. евро. Обемите от вътрешни инвестиции в Европа са се покачили с 10% до 16,6 млрд. евро. Въпреки по-малкото им участие в мащабни портфейлни сделки, притокът на азиатски инвестиции е нараснал с 10% до 2,3 млрд. евро.

Най-висока доходност в Европа имат индустриалните и логистични имоти във Варшава – 5,75%, следвана от Милано с 5,2%, Прага и Мадрид – по 5%.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *