Германската компания „Сименс“ откри център за устойчиво градско развитие

г. Автор

Източник: 3e-news.net

Siemens откри първия си център за устойчиво градско развитие в Лондон, съобщиха от компанията. В сърцето на Кристала (the Crystal) е разположено най-голямото изложение в света, посветено на устойчивото развитие на градовете. Сградата с форма на кристал ще служи едновременно като конферентен център, място за дебати за градското развитие и център за технологии и иновации. Новата архитектурна забележителност на Лондон ще събира заедно политически фигури, експерти по инфраструктура и широката общественост с цел разработване на концепции за бъдещето на градовете.

След етапа на строителство, продължил около година и половина, the Crystal се превръща в архитектурен акцент и една от най-зелените сгради в Лондон. Siemens инвестира около 35 милиона евро в проекта.

Проектирана от Wilkinson Eyre Architects, сградата разполага със капацитет от 270 седящи места, както и с най-голямото изложение за устойчиво развитие на градовете в света. С площ от 2000 кв.м, изложбата представя съществуващи инфраструктурни решения, които правят живота в градовете устойчив и щадящ околната среда и същевременно подобряват качеството му.  В the Crystal експерти от Компетентния център за градовете участват в научно-изследователска дейност, насочена към технологии и иновации за градската инфраструктура на бъдещето.

С площ от над 6300 квадратни метра, the Crystal е образец за енергийна ефективност. Съоръжението консумира 50% по-малко енергия и отделя 65% по-малко въглероден диоксид от подобни офис сгради. Възобновяемите енергийни източници осигуряват отоплението и охлаждането на сградата, фотоволтаична система генерира зелена електроенергия, а дъждовната вода се съхранява за ползване. В класациите за енергийна ефективност на сгради BREEAM и LEED, the Crystal ще получи най-високи резултати, което го прави едно от най-зелените съоръжения в света.


Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *