ГИС АЛИАНС отбелязва Международния ден на ГИС технологиите

г. Автор
gis-0

ГИС Алианс отбеляза Световния Ден на ГИС Технологиите 2018 с конференция в Град Хотел София. Този международен празник обединява професионалисти от цял свят, които ползват и развиват ГИС технологиите. Представители на бизнеса, администрацията и академичната общност се събраха за да станат съпричастни с най-новите тенденции и решения внедрени в България през 2018 г. Конференцията на ГИС Алианс стана част от стотиците подобни
събития организирани на пет континента, демонстриращи как ГИС технологиитеподпомагат и намират все по-широко приложение във всички аспекти на съвременното общество.

Основна тема на събитието тази година бяха Location Based Services ( LBS ) – ГИС услуги предлагани съобразно местоположението на клиента. На конференцията своите най-нови решения в тази област представиха 14 български софтуерни компании и научни организации работещи в областта на ГИС технологиите. Демонстрирани бяха решения базирани на многообразие от продукти и платформи с приложения във всички сфери на съвременната индустрия и административно управление. Своите поздравления поднесоха
редица наши и чуждестранни гости сред които и представители на Организацията на Обединените Нации (ООН) , Норвежки Кадастър, МРРБ, Съюза на Архитектите и много други.

ГИС Алианс декларира своята решителност да работи за утвърждаване и популяризиране на Географските Информационни Системи като достъпна среда, подпомагаща администрацията и бизнеса, както и държавните органи в създаването на законови и подзаконови нормативни актове, отнасящи се до развитието и внедряването на ГИС, употребата и достъпността на геоданните, както и при контрола на тяхното изпълнение, и да посредничи в диалога между ГИС компаниите и администрацията като насърчава партньорството между публичния и частния сектор.

За ГИС Алианс

ГИС Алианс е българска неправителствена организация на компании от сферата на географските информационни системи и геодезията. Членовете на ГИС Алианс работят за улесняване и подпомагане на процеса по развитие и въвеждане на ГИС технологии в България, включително и създаване на условия за образователни програми по темата. Учредители на ГИС Алианс са водещи български технологични компании: Давид Холдинг, Датекс, Каниско, Колма, Мапекс и ТехноЛогика.Етикети:

Посетете и харесайте нашата страница във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *