„Главболгарстрой“ придобива „Глобал Кънстръкшън“

г. Автор
Главболгарстрой

Най-голямата строителна група в България „Главболгарстрой Интернешънъл“ иска да придобие компанията „Глобал Кънстръкшън“, фокусирана върху строителство, инженеринг, реконструкции и ремонтни работи. Това става ясно от уведомление, подадено до Комисията за защита от конкуренцията (КЗК).

Предмета на дейност на двете компании са инфраструктурно строителство – ремонт и поддръжка на транспортна инфраструктура, енергийна инфраструктура, благоустройствена инфраструктура. Дейностите на групата, към която принадлежи придобиващото предприятие, включват и високо строителство.

Необходимо е КЗК да извърши оценка на предстоящата сделка и да вземе решение според Закона за защита на конкуренцията дали тя няма да навреди на конкуренцията на съответния пазар, да създаде или засили на господстващо положение. Според подаденото уведомление придобиването няма да окаже негативно въздействие на пазара.

Фирмата „Глобал Кънстръкшън“ е сред най-честите конкуренти на ГБС в строителните търгове. Компанията беше водеща в обединението „Айбиес-Интергаз“ ДЗЗД, което взе участие в поръчката за изграждане на газовата връзка със Сърбия, но не я спечели.

„Глобал Кънстръкшан“ участва и в строителството на тунела „Железница“, част от магистрала „Струма“. Компанията беше част от обединението ДЗЗД „АМ Струма тунел 2018“, което беше избрано да строи най-дългия тунел у нас срещу 185 млн. лв. без ДДС, в него влизат още влизат още „Джи Пи Груп“ и „Виа-План“.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *