Глобата за ремонта на ул. „Граф Игнатиев“ може да стигне милион лева

г. Автор
ремонт

Нова глоба за строителя на „Графа“ – 280 хил. лв. заради дефект по релсите

Поела съм ангажимент, че няма да има компромис по отношение на никого. Санкцията за целия обект може да стигне до един милион лева. Това събощи  пред БНТ кметът на София Йорданка Фандъкова относно новите проблеми, появили се след завършването на ремонта на трамвайното трасе по ул. „Граф Игнатиев“.

„Всеки има право да се защитава. Не приемам никакви оправдания, обяснения и прехвърляне на отговорност. Всеки, работил по този проект, си носи отговорност. Санкции до този момент съм налагала както на изпълнителя, така и на проектанта, и на надзора. Те могат да достигнат и до един милион. Малко над 20 милиона лева е стойността на ремонта за целия обект„, обясни още Фандъкова.

Аз нямам право да си избирам фирмата така, както на мен ми харесва. Има процедури, обществени поръчки, осигурили сме максимална прозрачност. Нямам никакви притеснения да налагам санкции, фирмите знаят, че няма да има компромис. Нося всеки ден моята отговорност, но политически спекулации по тази тема няма да приема“, поясни още тя.

Според нея очевидно проектантът не е дал най-доброто решение за отводнителите на трамвайните релси, за да се получи това при малко по-високи температури, съобщава dir.bg.

„Обектът още не е открит. Предстои голяма комисия с външни участници за приемането и въвеждането в експлоатация“, каза кметът на София.

По повод започващия днес ремонт на столичната ул. „Житница“, Фандъкова обясни, че ще бъде направена цялостен ремонт на настилките, нови тротоари и ново осветление.

„Очаквам чувствително облекчаване на трафика по бул. „Цар Борис Трети“ след пускането на движението. Продължаваме ремонтите в Овча купел. Искам да благодаря за търпението на жителите на квартала. Смятам, че качеството на живот с изграждането на метрото там ще бъде наистина на много по-различно ниво. Наесен предстои да бъде пуснат и първият участък от третата линия на метрото, а само за 4-5 години 90% от наземният транспорт на София е обновен с модерни автобуси. 40 нови камери вече са поставени в бус лентите по всички булеварди в града, така че призовавам шофьорите да не нарушават правилата за движение“, подчерта Фандъкова.

Кметът на София коментира и проекта за цялостно обновяване на Борисовата градина.

„Проектът е в начална фаза на обсъждане, самата аз имам своите забележки. Част от тях са да не се възстановява климатично училище, да не се местят обектите на Спортна София и конната база. Двата стадиона също имат своето място там и следва да бъдат реконструирани, но не и разширявани. До 19 юни се приемат предложения от всички, на 26 юни те ще бъдат представени отново и след това предстои разглеждането им в общинския съвет“, допълни кметът.

 
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *